Головна Мій профіль Вихід

П`ятниця, 29.03.2024, 17:05 

 
Технічний ліцей НТУУ "КПІ"
Вишгородської міськради


  Наша адреса: 
                  м. Вишгород 
вул. Симоненка 3а 
інд.07300 
 тел. 22-341
zirka.07@mail.ru
    
Ви увійшли як Гость
Группа "Гості"


Тільки для вас
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
  Програма Maple 9, інструкція по використанню програми Освітній портал
Головна » 2014 » Квітень » 10 » ПОЛОЖЕННЯ про отримання і використання благодійних (добровільних) внесків і пожертв
00:52
ПОЛОЖЕННЯ про отримання і використання благодійних (добровільних) внесків і пожертв

Затверджено ПОЛОЖЕННЯ про отримання і використання благодійних (добровільних) внесків і пожертв та Положення про надходження і використання коштів спеціального фонду Технічного ліцею.

Відповідно до Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації» від 03.02.2013 року, постанови Кабінету Міністрів від 04 серпня 2000 р. №1222 (зі змінами) «Про затвердження Порядку отримання благодійних (добровільних) внесків і пожертв від юридичних та фізичних осіб бюджетними установами і закладами освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури, науки, спорту та фізичного виховання для потреб їх фінансування», листу Міністерства освіти і науки України від 05.09.2013 р. №1/9-608, листу департаменту освіти та науки Київської обласної державної адміністрації від 29.10.2013 р. №12-01-11-3388, наказу відділу освіти Вишгородської райдержадміністрації, наказом директора Технічного ліцею №30-З від 25.03.14. затверджено Положення про отримання і використання благодійних (добровільних) внесків і пожертв та Положення про надходження і використання коштів спеціального фонду.

З текстом положень можна ознайомитись нижче.

 

«ЗАТВЕРДЖУЮ»

Директор Технічного ліцею НТУУ «КПІ»

Вишгородської міськради

Вишгородського району Київської області

_________________________Л.А.Савчук

«__________»__________20_________р.

 

ПОЛОЖЕННЯ

ПРО НАДХОДЖЕННЯ І ВИКОРИСТАННЯ КОШТІВ

 СПЕЦІАЛЬНОГО ФОНДУ

ТЕХНІЧНОГО ЛІЦЕЮ НТУУ «КПІ» ВИШГОРОДСЬКОЇ МІСЬКРАДИ

ВИШГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

 

І ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

         Дане положення складене відповідно до Бюджетного кодексу України, статті 61 Закону України «Про освіту» від 23 травня 1991 р. № 1060 –XII (зі змінами), Закону України «Про благодійництво та благодійні організації» від 16 вересня 1997 р. № 531/97-ВР (зі змінами), Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 р. № 2755 –VI(зі змінами),  Порядку отримання благодійних (добровільних) внесків і пожертв від юридичних та фізичних осіб бюджетними установами і закладами освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури, науки, спорту та фізичного виховання для потреб їх фінансування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4 серпня 2000 року № 1222 (зі змінами), розпорядження Кабінету Міністрів України «Про забезпечення цільового використання коштів бюджетними установами (закладами) соціально-культурної сфери» від 19 серпня 2009 р. № 1007-р (зі змінами), Порядку розподілу товарів, отриманих як благодійна допомога, та контролю за цільовим розподілом благодійної допомоги у вигляді наданих послуг або виконаних робіт, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 р. № 1295 (зі змінами), постанови Кабінету Міністрів «Про затвердження Порядку складання, розгляду затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ» від 28 лютого 2002 р.№228 (зі змінами), розпорядження Кабінету Міністрів України «Про першочергові заходи щодо забезпечення розширення автономії загальноосвітніх навчальних закладів» від 8 грудня 2009 р. № 1564-р,  наказу Міністерства освіти України від 27.10.1997 р. № 383/239/131 «Про порядок надання платних послуг державними навчальними закладами», згідно з постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами та закладами освіти, що належать до державної і комунальної форми власності» від 27 серпня 2010 р. №796, листа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України «Щодо оприлюднення інформації про використання благодійних та спонсорських внесків» від 15 квітня 2011 р. № 1/9-289, листа Міністерства юстиції України від 29 липня 2010 р. № 604-0-2-10.

 

ІІ ПОРЯДОК НАДХОДЖЕННЯ І ВИКОРИСТАННЯ

СПЕЦІАЛЬНОГО ФОНДУ

         Нарахування та видатки спеціального фонду здійснюються відповідно до кошторису на поточний фінансовий рік. Надходження до кошторису розраховуються відповідно до кількості учнів та встановленої плати за надання платних освітніх послуг. Вартість платних послуг встановлюється згідно калькуляції та кількості учнів у навчальному закладі на поточний навчальний рік.

         До видатків спеціального фонду включаються усі видатки, необхідні для забезпечення надання платних послуг згідно чинного законодавства.

         Кошти спеціального фонду, отримані за рахунок надання платних послуг використовуються на заробітну плату та нарахування вчителям (викладачам) та іншим працівникам, які обслуговують надання платних послуг згідно штатного розпису, тарифікації, трудових угод, встановлених надбавок, доплат та інших виплат згідно з чинним законодавством за фактично відпрацьований час. А також на придбання матеріальних цінностей, робіт та послуг, необхідних  для надання платних послуг та розвитку Технічного ліцею. Преміальний фонд може становити до 50% від фонду заробітної плати.

         При наданні платних послуг Технічним ліцеєм ( організація навчального процесу, робота гуртків, секцій) в кошторис і калькуляцію  включаються кошти на відшкодування фактично спожитих комунальних послуг.

ІІІ ОБЛІК НАДХОДЖЕННЯ І ВИКОРИСТАННЯ

СПЕЦІАЛЬНОГО ФОНДУ

         Доходи спеціального фонду в частині платних освітніх послуг нараховуються згідно фактичного надходження коштів від оплати ліцеїстів на рахунок спеціального фонду в Державному казначействі  Вишгородського району.

         Інформація щодо оплати платних послуг окремими ліцеїстами надається бухгалтером Технічного ліцею класним керівникам, які проводять систематичну роз’яснювальну роботу з батьками ліцеїстів стосовно вчасної оплати платних освітніх послуг.

         У разі отримання суми меншої, ніж встановлено договором про надання платних освітніх послуг, Технічний ліцей та батьки складають акт прийому-передачі наданих платних освітніх послуг, в якому батьки зазначають причини зменшення оплати за надані послуги .

Оплата за навчання проводиться через розрахункові рахунки в банку або через касу Технічного ліцею.

         Адміністрація Технічного ліцею може проводити зміни до кошторису.

 

«ЗАТВЕРДЖУЮ»

Директор Технічного ліцею НТУУ «КПІ»

Вишгородської міськради

Вишгородського району Київської області

_________________________Л.А.Савчук

«__________»__________20_________р.

ПОЛОЖЕННЯ

ПРО ОТРИМАННЯ І ВИКОРИСТАННЯ БЛАГОДІЙНИХ (ДОБРОВІЛЬНИХ) ВНЕСКІВ І ПОЖЕРТВ

ТЕХНІЧНИМ ЛІЦЕЄМ НТУУ «КПІ» ВИШГОРОДСЬКОЇ МІСЬКРАДИ

ВИШГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

І ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

         Дане положення складене відповідно до Закону України «Про освіту» від 23 травня 1991 р. № 1060 –XII (зі змінами), Закону України «Про благодійництво та благодійні організації» від 16 вересня 1997 р. № 531/97-ВР (зі змінами), Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 р. № 2755 –VI(зі змінами),  Порядку отримання благодійних (добровільних) внесків і пожертв від юридичних та фізичних осіб бюджетними установами і закладами освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури, науки, спорту та фізичного виховання для потреб їх фінансування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4 серпня 2000 року № 1222 (зі змінами), розпорядження Кабінету Міністрів України «Про забезпечення цільового використання коштів бюджетними установами (закладами) соціально-культурної сфери» від 19 серпня 2009 р. № 1007-р (зі змінами), Порядку розподілу товарів, отриманих як благодійна допомога, та контролю за цільовим розподілом благодійної допомоги у вигляді наданих послуг або виконаних робіт, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 р. № 1295 (зі змінами), постанови Кабінету Міністрів «Про затвердження Порядку складання, розгляду затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ» від 28 лютого 2002 р.№228 (зі змінами), розпорядження Кабінету Міністрів України «Про першочергові заходи щодо забезпечення розширення автономії загальноосвітніх навчальних закладів» від 8 грудня 2009 р. № 1564-р, листа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України «Щодо оприлюднення інформації про використання благодійних та спонсорських внесків» від 15 квітня 2011 р. № 1/9-289, листа Міністерства юстиції України від 29 липня 2010 р. № 604-0-2-10.

         Благодійниками можуть бути фізичні та юридичні особи, які здійснюють благодійництво в інтересах набувача благодійної допомоги – Технічного ліцею НТУУ «КПІ» Вишгородської міськради.

         Суб’єкти благодійництва можуть надавати благодійну допомогу Технічному ліцею у вигляді:

  • одноразової фінансової, матеріальної та іншої допомоги;
  • систематичної фінансової, матеріальної та іншої допомоги;
  • фінансування конкретних цільових програм;
  • допомоги на основі договорів (контрактів)про благодійну діяльність;
  • дарування або дозволу на безоплатне (пільгове) використання об’єктів власності;
  • дозволу на використання своєї назви, емблеми, символів;
  • подання безпосередньо допомоги особистою працею, послугами чи передачі результатів особистої творчої діяльності;
  • прийняття на себе витрат по безоплатному, повному або частковому утриманню об’єктів благодійництва;
  • інших заходів, не заборонених законом.

ІІ ОТРИМАННЯ ТА ОФОРМЛЕННЯ БЛАГОДІЙНОЇ ДОПОМОГИ

         Благодійна допомога може надаватися благодійниками у грошовій формі для потреб фінансування Технічного ліцею за напрямами видатків, визначених благодійником, а також як товари, роботи, послуги.

         Якщо благодійником не визначено конкретні цілі використання коштів, шляхи спрямування благодійної допомоги визначає директор Технічного ліцею з урахуванням першочергових потреб, пов’язаних виключно з основною діяльністю навчального закладу.

         Між благодійниками та Технічним ліцеєм може бути укладено договір про надання благодійної допомоги, в якому можуть бути визначені:

  • механізм регулювання процедури приймання і використання благодійної допомоги на потреби Технічного ліцею;
  • порядок розподілу благодійної допомоги;
  • перелік благодійної допомоги;
  • строки надання благодійної допомоги та інші питання.

У договорі про надання благодійної допомоги може бути передбачено спрямування частини коштів, отриманих як благодійні (добровільні) внески і пожертви від юридичних та фізичних осіб на виплату доплат, надбавок працівникам Технічного ліцею, на преміювання.

Благодійні внески у грошовій формі зараховуються на рахунок 35428301045049.

Якщо благодійна допомога передається у вигляді майна, то така допомога оформлюється на основі отриманих первинних документів:

- договору  між Технічним ліцеєм та юридичною або фізичною особою про надання благодійної допомоги із зазначенням чи/або без зазначення цільового характеру такої допомоги;

- листа благодійника;

- клопотання Технічного ліцею з підтвердженням його задоволення;

- заяви фізичної або юридичної особи на ім’я директора Технічного ліцею про надання благодійної допомоги тощо

або акту прийому –передачі майна.

Облік товарів, робіт, послуг, отриманих як благодійна допомога, ведеться у вигляді:

  •  укладання договору з організаціями про надання та отримання послуг,

складання актів прийому-передачі наданих послуг або виконаних робіт (додатки).

 

Переглядів: 4010 | Додав: tl | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024